Chirurgia robotică (Da Vinci)

Tehnologia avansată a chirurgiei robotice Da Vinci, este utilizata de către echipe de experți specializați în domeniul lor. Acest sistem permite chirurgului efectuarea operației chirurgicale cu incizie minimă, având la dispoziție imagini tridimensionale în timp real și capacitatea de mișcare de înaltă precizie. Aplicațiile sunt următoarele:

Chirurgia robotica în bolile cardio-vasculare

Se efectuează în mod frecvent operații de prolaps a valvei mitrale, intervenții chirurgicale de by-pass coronarian (în special pentru schimbarea venele de la suprafața frontala), tulburări de ritm, probleme ale atriului stâng și drept.

Chirurgia robotică în chirurgia generală

Da Vinci poate fi utilizat în tratamentul chirurgical al multor boli colo-rectale, inclusiv cancerul colo-rectal (colon și rect) , diverticulita și boli inflamatorii intestinale. În special în cadrul chirurgiei rectale, se asigură că nervii adiacenți zonei chirurgicale sunt protejați.

Sistemul de chirurgie robotică facilitează intervenția chirurgicală aplicată pacienților cu probleme de obezitate în timp ce reduce perioada de recuperare. Printre intervențiile chirurgicale de obezitate realizate cu da Vinci, intervențiile de by-pass gastric ocupă primul loc, fiind considerate standardul de aur în chirurgia obezității. Această metodă permite nu numai reducerea stomacului, dar dezactivează de asemenea o anumită parte a intestinelor și, prin urmare, reduce absorbția alimentelor ingerate.

Chirurgia robotică în ginecologie

În cadrul chirurgiei ginecologice, intervenții chirurgicale de cancer, histerectomie, îndepărtarea de miomuri cu diametre mari pot fi efectuate cu succes prin metoda Da Vinci, care se aplică începând cu anul 2005.

Chirurgia robotică în ORL

Printre domeniile in care Da Vinci este în prezent folosit cu succes, chirurgia ORL si chirurgia capului și gatului sunt de asemenea incluse. Această metodă, de asemenea, descris ca TORS (Transoral Robotic Surgery: Chirurgie Robotica Trans Orala) oferă posibilitatea de a îndepărta tumori maligne sau benigne de la gură, laringe (gât), limbă și amigdale.

Chirurgia robotica in problemele glandei tiroide

Operațiile asupra glandelor tiroide, care sunt situate pe ambele părți ale traheei, pot fi deranjante pentru unii pacienți dintr-o perspectivă estetică, deoarece lasă cicatrici pe gât,  problematice punct de vedere estetic. Cu Da Vinci, care intră prin axilă, glanda tiroidă este operată la gât și cu câteva excepții, este posibil să se efectueze aproape toate operațiile tiroidiene.

Chirurgia robotică în urologie

Urologia se numără printre primele aplicații ale chirurgiei robotice Da Vinci. In numeroase tari dezvoltate, chirurgii prefera tehnologia Da Vinci inclusiv în operația de îndepărtare totală a prostatei.

Operații efectuate cu Da Vinci în urologie:

  • Chirurgia robotică a prostatei;
  • Chirurgia robotică a cancerului la rinichi;
  • Pileoplastia robotică – chirurgia joncțiunii stricturii uretro-pelvice.

Acest serviciu este disponibil în următoarele spitale din rețeaua Acibadem:

  • Acıbadem Maslak
  • Acıbadem Bakırköy
  • Acıbadem Kadıköy
  • Acıbadem Ankara

Pentru informații și programări, utilizați formularul de contact.