Neurochirurgie

Chirurgia bazei craniului

Leziunile bazei craniului constituie un grup de leziuni tumorale şi vasculare care sunt localizate la baza creierului într-o regiune delicată şi complexă. Tratamentul acestor leziuni pune serioase dificultăţi medicilor, întrucât aceştia trebuie să ajute în problemele asociate tumorii concomitent cu păstrarea şi protejarea funcţiei şi anatomiei normale. Aşadar pentru acest domeniu se cer îndemânare, competenţă şi tehnologie de vârf. În grupul de Spitale Acibadem toate patologiile bazei craniului inclusiv tumori cum ar fi meningioame, cordoame, schwanoame şi malformaţii vasculare ale bazei craniului cum ar fi anevrisme, malformaţii arteriovenoase şi malformaţii cavernoase sunt operaţii de rutină. Tehnologiile inovative cum ar fi RMN Intraoperator 3 Tesla, radiochirurgia Gamma Knife, disponibile la instituţiile Acibadem fac aceste tratamente mai sigure ca oricând. Departamentul nostru de neurochirurgie este unul din centrele de importantă majoră din lume, fiind membru şi conducând organizaţii internaţionale, participând şi organizând întruniri internaţionale.

Chirurgia epilepsiei

Departamentul de neurochirurgie pediatrică şi pentru adulţi al grupului de Spitale Acibadem efectuează toate tipurile de intervenţii chirurgicale în chirurgia epilepsiei. Tratamentul primar al epilepsiei este medical dar, în circa 20-30% din cazuri, pacienții nu răspund la medicație. Pentru aceşti pacienţi chirurgia este o opțiune. Toate cele trei tipuri de chirurgie a epilepsiei (chirurgia rezectivă, chirurgia de deconectare şi stimularea nervului vag) sunt efectuate cu succes la grupul de Spitale Acibadem.

Tratamentul complex al spasticităţii

Lunar are loc Consiliul pentru spasticitate în care o echipă multidisciplinară formată din neurochirurgi pediatri, neurochirurgi funcţionali, neurologi pediatri, ortopezi, logopezi şi specialisti în recuperare evaluează şi planifică tratamente pentru copii spastici din toată Turcia. Implanturi de pompe cu baclofen, palidotomii, talamotomii, implanturi pentru stimularea creierului şi rizotomii dorsale selective sunt efectuate pe pacienţii a căror posibilitate de a răspunde la tratament este ridicată. Aceste consilii, formate din medici cu vastă experienţă şi dispunând de o infrastructură de înaltă calitate, duc la obţinerea celor mai bune rezultate cu cele mai mari rate de succes comparativ cu rezultatele medicale pe plan internaţional în acest domeniu, aducând pacientului o garanţie ridicată a tratamentului.

Pentru informații și programări, utilizați formularul de contact.