Urologie

In departamentul de urologie, Grupul de spitale Acibadem furnizează o examinare urologică de înaltă calitate, investigații și tratament pentru adulți și copii, printr-o echipă medicală la curent cu ultimele cercetări pe plan mondial. Doctorii din acest departament își utilizează atât experienta clinică cat și cunoștințele obținute prin studii științifice pentru a asigura un act medical de calitate.
Pe lângă operațiile de rutină precum cele de prostată și vezică urinară, operațiile invazive și non-invazive de piatră (uretroscopia, nefrolitotomia cu percuţie, litotritia extracorporală (Extracorporeal shock wave lithotripsy – ESWL). Unitatea este un lider în servicii medicale intensive, operații de urologie pediatrică, urodinamică și disfuncții sexuale masculine.

Terapiile medicale si chirurgicale moderne sunt utilizate in afectiunie urinare ce țin de mărirea prostatei (BPH – Benign prostatic hyperplasia): TURP (Transurethral resection of the prostate), GreenLight™ Laser PVP (Photoselective Vaporization of the Prostate), Greenlight Laser HPS, termoterapia cu microunde transuretrală (TUMT). Mai mult, studii aprofundate sunt efectuate în domenii precum tratamentul cancerului de prostată și a infecțiilor de tract urinar. In mod frecvent, în cazul cancerului de prostată, se utilizează îndepărtarea prostatei cu protejarea nervului sau îndepărtarea vezicii urinare pentru cancerul de vezică. Cazurile de cancer renal sau testicular sunt abordate într-o maniera multidisciplinară, prin coordonarea medicului oncolog și radiolog.
Tratamentul problemelor de erecție și ejaculație masculine (disfuncțiilor erectile) sunt examinate, diagnosticate și tratate în cooperare cu alte specialități.

Urologia pediatrică tratează diagnosticul și tratamentul problemelor urinare și genitale, născute sau dobândite, care pot fi întâlnite prenatal, neonatal sau în etapele imediat următoare nașterii. Exemple: pungile de lichid (hidrocel), testiculul ne-coborât, circumcizia, situațiile de urgenta ale testiculului și vezicii (dureri de scrot și ischemia testiculara), hipospadias (ieșirea urinei nu se face prin partea de sus a penisului). Se pot efectua atât corecții primare cat și tratamente chirurgicale acolo unde prima intervenție nu a avut succes.

Pentru informații și programări, utilizați formularul de contact.