Pași FIV

Se recomandă o consultație cu medicul specialist FIV în a doua zi sau a treia zi a ciclului menstrual, pentru stabilirea șanselor de începere a unui tratament de fertilizare, intre timp vă rugam să transmiteți o epicriză în limbile romană sau engleză pentru a informa medicul. In cazul în care există teste/analize/mențiuni adiționale, vă vom informa.

Va rugăm sa scrieți în câteva rânduri acest scurt istoric medical (probleme de sănătate, încercări FIV, tratamente urmate, etc). Acesta este necesar sa îl completați în limba engleză sau romană, va rugam sa ni-l transmiteți prin e-mail și sa îl aveți la dumneavoastră în momentul consultației.

Primul pas este prima consultație, în a doua/a treia zi a ciclului menstrual

In acea zi se fac analize de laborator (dacă nu le aveți făcute deja în tară; aveți mai jos lista analizelor solicitate), ecografie și consultația ginecologică propriu zisă.

In urma acestor proceduri se trece la etapele următoare: stimulare ovariana controlata ecografic și de laborator (controlul nivelului de estradiol dacă este necesar), follow-up, colectarea ovocitelor, prepararea spermei, microinjectia ICSI (intra citoplasmatic sperm injection), embriocultura (inclusiv cultura blastocistului până în ziua a cincea), embriotransferul, evaluarea nivelului HCG în sânge și vizita la doctor.

Prețul acestui pachet de FIV este de 2800 Euro

Costul unei consultații este de aprox 120 euro, plata care se face inițial la prima consultație. In cazul în care începeți tratamentul aceasta sumă se va scade din totalul pachetului. Medicatia pentru stimularea ovariana nu este inclusa in pachet (cost aprox. 600-1000 EURO).

Nota importantă:  

Cuplurile pot aduce medicamentele din tară. FSH (aprox 3000 unități, GnRH antagonist 4-5 injecții, hCG 1 injecție (250 micrograme or 10.000 unități), Progesteron ovule vaginale pentru 12 zile.

La prima consultație va rugam sa prezentați certificatul de căsătorie, este absolut necesar ca persoanele care urmează tratamentul de fertilizare sa fie căsătorite, conform legilor din Turcia.

Ca opțiuni de cazare va putem oferi hoteluri cu care avem contract și care ne oferă preturi speciale. Va putem aranja hotelul în funcție de preferințele și de bugetul dumneavoastră. In funcție de disponibilitate există posibilitatea închirierii unui apartament cu toate facilitățile, indicat pentru perioade mai lungi de ședere. De partea de rezervare ne ocupam noi, dumneavoastră doar achitați suma la receptie.

Transportul aeroport-spital-hotel (cu condiția sa fie din lista de hoteluri cu care clinica are contract)  va fi asigurat pe toată perioada de ședere, este asigurat de clinică și este gratuit, de asemenea și serviciile cu translatorul vorbitor de limba romană din cadrul clinicii. Pentru o bună organizare va rugăm sa ne trimiteți: data, ora sosirii, numărul zborului și compania cu care sosiți, aeroportul în care sosiți, numărul de călători și un număr de telefon la care puteți fi contactat.
Analizele solicitate le aveți mai jos, acestea le puteți face fie în tară, fie în clinica Acıbadem, rămâne la decizia dumneavoastră. Este indicat ca analizele să fie recente.

Analize solicitate – femei

ALT
AST
BUN
Creatinina
Hemograma completa
Rubella IgG
HbsAg
Anti HCV
Anti HIV
TSH
PRL
Glicemia preprandiala

Analize solicitate – bărbați

HbsAg
Anti HCV
Anti HIV

Costul acestor analize în clinica Acıbadem este de aprox 300 EUR. Analizele le puteți face în țara: HBsAg, Anti HIV, Anti-HCV (valabile pentru ambii soti).

Alegerea hotelului poate fi făcută dintr-o serie de hoteluri din apropierea clinicii Acıbadem unde este stabilită programarea (transferul hotel-clinică este asigurat doar către hotelurile ușor accesibile din zona apropiată clinicii, în cazul în care pacientul prefera un hotel îndepărtat, transferul ar putea sa nu fie asigurat)

Datele de zbor (numele companiei aeriene, numărul cursei, data și ora sosirii în Istanbul) vor fi comunicate în scris, prin e-mail către Medassist pentru asigurarea transferului aeroport-clinica/hotel (șoferul clinicii va aștepta în fata biroului de informații din coridorul de sosiri internaționale cu o plăcuță cu numele dumneavoastră).

Achitarea serviciilor se poate face prin cash (lire turcesti/EURO/USD) sau credit/debit card la fata locului sau prin transfer bancar (cu condiția ca acesta sa fie făcut cu aprox.4-5 zile lucrătoare înainte de sosirea în Istanbul, Turcia, pentru a permite finalizarea tranzacției. In cazul plăților cu cardul de credit se recomandă verificarea sumei maxime zilnice stabilite de banca din România.

Transmiterea unui număr de mobil pentru a comunica în cazul întârzierilor, intervenirii unor probleme.

Prezentarea la consultație cu analizele/rapoartele medicale traduse în limba engleză, investigații imagistice sub forma electronica (CD, flash disk) sau filme.

Rapoartele medicale și analizele efectuate la Acıbadem Hospitals Group sunt traduse în limba engleză. Exista posibilitatea ca traducerea în limba engleză a rapoartelor finalizate sa dureze, astfel acestea vor fi transmise ulterior prin e-mail.